top of page

How to choose the right blade?



Typ segmentu


Diamantové kotouče Zenesis se vyznačují velkým množstvím segmentů, přizpůsobených pro zpracování různých kamenů. Typ brusného materiálu je důležitým faktorem při výběru správného diamantového kotouče.



Tvrdší žuly, jako je bengálská čerň, impala, hvězdná galaxie (5-6 na Mohsově stupnici), vyžadují diamantovou zrnitost s měkčí diamantovou směsí, aby bylo zajištěno přiměřené opotřebení segmentů při optimální rychlosti. Měkký segment zaručuje čistý a ekonomický řez v náročných materiálech.


Vhodné čepele pro tyto typy materiálů:



Velmi tvrdé žuly jako Viscount White, Andromeda White, Azul Bahia, Copacabana (7-9 na Mohsově stupnici) vyžadují diamantovou zrnitost s neuvěřitelně měkkou diamantovou směsí, aby bylo zajištěno přiměřené opotřebení segmentů při optimální rychlosti. Měkký segment zaručuje čistý a ekonomický řez v náročných materiálech.

Vhodné čepele pro tyto typy materiálů:



Měkké materiály jako Bianco Carrara Marble, Bardiglio (2-4 Mohs) mají tendenci opotřebovávat segmenty rychleji. Vhodný výběr segmentu je klíčovým prvkem při zpracování takto náročných materiálů.


Vhodné čepele pro tyto typy materiálů:



Kvarcity, jako Tádž Mahal a Patagonie, patří do skupiny tvrdých materiálů (7 na Mohsově stupnici). Klíčovým prvkem při zpracování křemence je výběr specializovaného zpracovatelského zařízení. Segment by měl být řádně připraven na požadavky náročného materiálu.


Vhodné čepele pro tyto typy materiálů:

5 wyświetleń0 komentarzy
bottom of page